Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3DMark03 får refs av Nvidia

3DMark er et velbrukt testeprogram for grafikk. Men 2003-versjonen høster ikke lovord fra verdens største grafikkprosessor-produsent.

3DMark 2003
Nvidias dom faller hardt mot FutureMarks nyeste benchmark-program, som skal måle en PCs grafikkytelse med spesielt henblikk på spill.

3DMark03 ble lansert denne uken. Kritikken fra Nvidia går først og fremst på at testprogrammet ikke gir et realistisk bilde av hvordan en PC vil oppføre seg under kjøring av «ekte» kommersielle spill, kan nettstedet ExtremeTech meddele.

– For syntetisk

Tidligere versjoner av programmet inkluderte 3D-kode som ble brukt i dataspillet Max Payne, men ingen spillutviklere har foreløpig annonsert at de ønsker å benytte kode fra 3DMark03.

Samtidig skal FutureMarks DirectX 9.0-implementering i 3DMark03 stille i «lettvekter»-klassen, og Nvidia hevder at testens piksel- og vertex-shader tester er gammeldags og misvisende.

– Vi er ikke begeistret for 3DMark03 fordi det verken er et godt benchmark-program eller en god representant for faktiske spill. Gitt programmets posisjon må Nvidia likevel sørge for at det kjører godt på vår hardware, men all energi og ressurser vi bruker på dette vil ikke komme brukerne til gode i det hele tatt. Ingen spill vil heller ha glede av dette, og det er ganske deprimerende, sier Tony Tamasi i Nvidia til ExtremeTech.

Tamasi anbefaler produkttestere å benytte seg av spillbaserte benchmarks i stedet.

Boikottet beta

Nvidia har på dette grunnlaget ikke deltatt i betatesting av 3DMark03, da dette blant annet krever pengeinvesteringer fra grafikkselskapets side.

FutureMark selv sier de mener testprogrammet har utviklet seg i riktig retning, i en verden hvor høykvalitets 3D-effekter ikke bare er forbeholdt seriøse spillere, men også vanlige PC-brukere.

Du finner mer informasjon og gratis nedlasting av 3DMark03 på www.futuremark.com

Stikkord: pc, programvare, spilltester, windows