Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil utvide Microsoft-«tiltale»

Organisasjonen CCIA organiserer alt som kan krype og gå i IT-industrien. Nå presser de EU til å forte seg i arbeidet med å vingeklippe Microsoft.

EU Internett
Hittil har det vært Windows Media Player som har skapt irritasjon og påfølgende juridisk sabelrasling i EU-systemet.

Etter påtrykk fra CCIA (Computer and Communications Industry Associaction) må EU nå også ta stilling til om Microsofts Java-konkurrent og nettbaserte altmuligstandard .net også truer den sunne konkurransen i Europa.

– Utilbørlig fortrinn

I følge CCIA vil .net gi Microsoft et utilbørlig fortrinn når det gjelder å danne standard for framtidas oppbygning av Internett. Samtidig hevder de at Microsoft vil lage .net slik at Microsofts programvare vil fungere bedre med systemet enn konkurrentenes plattformer.

Nesten alle med

CCIA organiserer brorparten av USAs og Europas software- og hardwareprodusenter, teleselskaper og underholdningskonglomerater – fra mobilprodusenten Nokia i Finland til mediagiganten AOL Time Warner i USA. Blant de som virkelig teller, er det så godt som bare Microsoft som glimrer med sitt fravær.

Flere av medlemmene er totalt avhengig av Microsofts gjøren og laden – de kan ikke selge et produkt verken i Europa eller andre steder uten at Microsoft er med på laget.

Stikkord: programvare, windows