Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pixar kutter ut Sun

Selskapet bak animasjonsfilmene «Toy Story» og «Monsterbedriften» har valgt å bytte ut sine Sun-baserte servere med blade-servere med Intel Xeon prosessorer.

Pixar logo
Pixar ble startet av Apple-gründeren Steve Jobs da han en periode var ute av Mac-skuta, og står bak animerte mesterverk som Toy Story, Toy Story II, Småkryp og Monsterbedriften.

De overlater ingenting til tilfeldighetene når de kjøper inn maskiner til sine «rendering-farms». En mengde servere som jobber sammen for å få tegnernes animasjoner til å bli perfekte.

For å behandle utregningene til sin nyeste film, The Incredibles, har Pixar kjøpt inn 8 blade-servere med til sammen 1024 Intel Xeon prosessorer på 2,8 GHz hver.

Ut med Sun

Tidligere har filmselskapene i stor grad basert seg på Sun Microsystems servere med RISC prosessorer og Unix operativsystemer for å få mest mulig ut av filmproduksjonene.

Men nå har Intel og AMDs prosessorer blitt like raske som Suns, og billigere har de alltid vært. Dette resulterer i at Sun Microsystems mister fotfestet fullstendig på en markedsområde hvor de for kort tid siden nærmest hadde monopol.

Trend

George Lucas’ selskap Industrial Light and Magic har også valgt å bytte ut sin Sun maskinpark og erstatte den med Intel-baserte servere og arbeidsstasjoner som kjører Linux.

-Vi har nå fått innpass hos de viktigste kundene i bransjen. Dette markerer en total utskiftning fra Sun til Intel, sier Tom Gibbs hos Intel til C|NET News.

Verken Sun eller AMD har villet kommentere Intels overtagelse av filmbransjen, selv om begge selskapene har vært med i anbudsrundene.

Stikkord: linux, Maskinvare, programvare