Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple-butikker til Europa

Apple vil i løpet av seks til åtte måneder etablere fysiske butikker i de største europeiske byene. Og ryktene går om at de også vil etablere seg i Oslo.

iMac 17 tommer
I et intervju med Apples nestleder Pascal Cagni i avisa Sunday Business kommer det fram at Apple nå ser det som interessant å etaableere seg med merkevarrebutikker over hele Europa.

I følge Cagni er det den europeiske suksessen til Apples MP3-spiller iPod som har gjort at det amerikanske selskapet finner grunnlag for å starte butikker på gateplan. iPod har helt overraskende og på kort tid tatt over 40 prosent av MP3-spillermarkedet i Europa.

London og Paris

Cagni tror at denne suksessen kan få mange til å vurdere overgang fra PC-er med «brød og smør»-preg til Mac-maskiner med lekkert design.

Apples åpnet nye butikker i de største byene i USA sommeren 2001. Resultatet har så langt vært underskudd totalt sett, men etter en god julehandel i fjor kunne kjeden melde om milliardomsetning.

Cagni nevner London og Paris som aktuelle europeiske byer i første omgang. Det går rykter om at Apple er i forhandlinger med en gårdeier i Oslo, men dette er ikke bekreftet.

Stikkord: Maskinvare, programvare