Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nanoteknologi gir større disker

Amerikanske forskere har funnet frem til en teknikk som gjør det mulig å mangedoble kapasiteten ved magnetisk lagring.

WD 120 GB harddisk
Forskere ved University of New York i Buffalo har utviklet en ny type sensorer for magnetfelt. Disse kaller de for ballistisk magnetresistans. Sensorene kan registrere magnetfelt som er bare en hundredel så sterke som det dagens sensorer klarer.

Selve teknologien er ikke helt ny, men forskerne i Buffalo har klart å gjennomføre prosessen i vanlig romtemperatur og funnet en måte å integrere den med konvensjonelle produksjonsmetoder for harddisker, skriver Computer Sweden.

Denne teknologien kan fremskynde utviklingen til å få produsert de første terrabyte harddiskene enda tidligere enn håpet.

Stikkord: Maskinvare