Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye billig-PDAer fra Acer

Det Taiwanske selskapet Acer har gjort stor lykke med sine bærbare PCer. Men Acer lager også PDAer, og kommer nå med to nye lavprismodeller.

Acer n20
Begrepet lavprismodell er like vel relativt. Nyheten n10 har PocketPC OS og er priset til 10.000 taiwanske dollar, eller 2.000 norske kroner. Det er noen kroner, men like vel langt billigere enn noen PocketPC på markedet i Norge. Spørsmålet er om norske forhandlere vil nøye seg med de marginene Acer har beregnet.

Trådløs

Senere i år vil Acer også lansere n10w. Det mest spennende ved n10w er at den har innbygget nettverkskort (802.11b) også kalt WLAN (Wireless Local Area Network). Dette blir lillebroren til N20w, som leveres med 400MHz Intel XScale-prosessor.

Bredt spekter

Spesifikasjonene på den nye Palm-modellen er ikke kjent, ut over at det blir benyttet pPalm 5.0 OS. I dag har Acer et Palm-spekter som tilsvarer alt fra de rimeligste modellene fra Palm og opp til avanserte maskiner som minner mye om det vi kjenner fra Sony Clie.

50:50

På hjemmemarkedet i Taiwan har Acer et månedlig salg på ca 300 PocketPC og 700 Palm-enheter. Innen utgangen av åpret regner Acer med at maskiner med Palm OS og maskiner med PocketPC vil stå for like store deler av salget.

Stikkord: Mobil