Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft slår tilbake

Microsoft ber retten avvise et søksmål mobilprodusenten Sendo, som de mener har seg selv å takke for at multimediatelefonen Z100 ble en fiasko.

Hugh Brogan (Sendo adm.)
Sendo var på konkursens rand da de i siste sekund besluttet å skrote hele Smatphone-prosjektet. Avgjørelsen kom som lyn fra klar himmel og ble fulgt opp med et søksmål der Sendo beskylder Microsoft for å ha stjålet kunnskap og presset Sendo til randen av konkurs.

Fikk ikke pengene

I følge Sendo holdt Microsoft tilbake pengebeløp Sendo mener de hadde krav på i henhold til kontrakten mellom de to selskapene.

Men i går ettermiddag leverte Microsoft sitt motsvar til retten i Texarcana, Texas. I motsvaret hevder Microsoft at Sendo gjentatte ganger unnlot å overholde sin kontraktsfestede plikt til å designe og utvikle den nå vrakede multimediatelefonen.

Skylder på hverandre

Mens Microsoft hevder Sendo ikke utvilket telefonen etter tidsplanen, hevder Sendo at Microsoft ikke klarte å levere programvaren til telefonen i tide. Sendo valgte til slutt å skaffe seg nødvendig programvare fra konkurrenten Nokia.

Sendo spilte en nøkkelrolle under utviklingen av Microsofts Smartphone, og Microsoft kjøpte også en mindre aksjepost i Sendo.

Ført bak lyset

I sitt brev til retten hevder Microsoft også at Sendo i tillegg til flere kontraktsbrudd skal ha ført Microsoft bak lyset ved å gi en gal fremstilling av selskapets økonomiske situasjon. Microsoft skal også ha mottatt en rapport fra en Sendo-ansatt der det fremgikk at Sendo var å betrakte som et »runaway train» der ledelsen var bestemt på å lansere et ustabilt og upålitelig produkt.

Stikkord: Mobil