Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vice City nominert til designpris

Sex og vold passer seg ikke for små museumsgjester, men hindrer ikke et museum i å nominere GTA:Vice City.

GTA: Vice City hovedbilde
Det er The Design Museum i London som kommer med den overraskende nominasjonen. GTA:Vice City er nominert til «Årets Design» for 2002, for sitt grafiske uttrykk.

Libby Sellers som er kurator ved museet sier i sin begrunnelse at hun aldri har opplevd en liknende begeistring ved bare å sitte og se på et dataspill uten en gang å delta.

Detaljene og nyansene i grafikken, samt det totale uttrykket som musikken og lydeffektene skaper, gjøre at Sellers finne spillet godt nok for designkonkurransen.

Forbehold

Men museet har et problem. Mange av gjestene ved museet er veldig unge. Helt ned i 5-års alderen. De har derfor bestemt seg for at spillet ikke kan vises frem i utstillingen forbundet med prisutdelingen.

Rockstar Games som lager GTA:Vice City har uttrykt misnøye med denne avgjørelsen, men museet står på sitt og hevder at det er hensynet til barna som er viktigst, skriver Wired News.

Andre som er nominerte til prisen er Jonathan Ive som har designet iMac og iPod, samt noen gullsmeder og interiørdesignere.

Stikkord: spilltester