Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fortsatt mørkt for 3G

I følge en nylig fremlagt rapport fra Dell’Oro Group vil markedet for 3G fortsette å falle gjennom hele 2003. Den negative trenden snur ikke før i 2004/2005.

Siemens UMTS-terminal
I følge Greg Collins, direktør i Dell’Oro Gropup står WCDMA, forlenget livssyklus for GSM basert infrastruktur og til en viss grad CDMA så sterkt at det hemmer fremvekst for 3G.

Prisene presses

«Utbredelse av trådløs kommunikasjon i utviklingsområder og suksess for datakommunikasjon er nøkkelfaktorer for vekst i denne industrien. Selv om det i utviklingslandene vokser frem en økonomi, så vil gjennomsnittelig omsetning per bruker (ARPU) bare være en brøkdel av hva operatørene har i de etablerte markedene», sier Collins. «Dette fører også til prispress i et marked der konkurransen allerede er hard».

Tale øker mest

Collins tror at talebasert trafikk vil fortsette å vokse med en dobling av markedet hvert år i overskuelig fremtid.. Det er taletrafikken som vil skaffe nye brukere og vekst både i tale- og datamarkedet. Men salgsprisene vil bli presset ned, slik at sluttresultatet vil bli en redusert, eller i beste fall svært begrenset vekst i omsetningen, skriver 3G.co.uk i dag.

Stikkord: Mobil