Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft bøyer seg for EU

Microsoft har nå blitt enige med EU om hvordan Passport tjenesten deres skal utformes. Og brukerne er vinnerne.

EU Internett
Microsoft ønsker ikke å komme på feil side av EUs gunst. Kanskje enda mindre enn de ønsker juridiske problemer i hjemlandet USA.

Av de to viktigste sakene Microsoft har hatt gående med EU, er nå den ene avgjort. Microsoft skal gjøre endringer i autentiseringstjenesten Passport, så brukernes persondata blir bedre beskyttet.

Passport

Passport er Microsofts eget autentiseringssystem for nettjenester. Ved å registrere en Passport konto skal man fremover kunne gjøre mye mer enn å logge seg på Hotmail eller bruke MSN Messenger.

Det er meningen at mengder av andre nettbaserte selskaper skal tilby sine varer og tjenester til alle Passport-abonnenter. All informasjon de forskjellige selskapene trenger vil være lagret i brukernes kontoer, og blir delt ut av Microsoft til selskapene.

Sikkerhet

De endringene EU nå har fått gjennom er at brukerne selv skal kunne velge hvilke opplysninger de vil oppgi. De skal også kunne velge hvilke opplysninger som skal gis til tjenestetilbyderne uten deres tillatelse, skriver BBC News.

EU har også bekymringer rundt hvordan brukernes data blir beskyttet og dette er et annet område Microsoft vil jobbe med de neste 18 månedene.

Siden disse reglene ikke gjelder utenom EU, vil det i praksis si at dersom man registrerer seg som EU-borger i Passport, får man andre valg enn om man spesifiserer et annet land.

De samme kravene vil bli stilt til Liberty Alliance og andre som ønsker å utvikle konkurrerende produkter til Passport.

Stikkord: internett