Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Anmelder norske pirater

I går ble det avslørt at fem studenter ved NTNU ble tatt på fersk gjerning for piratkopiering. Nå blir de anmeldt.

Dagbladet.no kunne i går fortelle at fem studenter ved NTNU benyttet seg av universitetshyblenes 100 Mbit/s nettoppkobling til storstilt piratkopiering.

Dette har lenge vært en utbredt aktivitet ved universitetet, men dette er første gang det belyses offentlig. Tidligere har fildelere bare fått stengt tilgangen sin til nettverket inntil de kunne dokumentere at PC-ene deres var fri for ulovlige filer.

Anmeldes

I går ble det kjent at de fem studentene som ble tatt for ulovlig kopiering og spredning av Ringenes Herre:To Tårn vil bli anmeldt til politiet.

Det er Norges Videogramforening i samarbeid med SF, som distribuerer Ringenes Herre i Norge som står sammen bak anmeldelsene. De gjør det helt klart at de kommer til å anmelde alle tilfeller de kommer over.

-Vi kommer til å intensivere overvåkingen av nettet i framtida. Gjerne i samarbeid med selskaper som er eksperter på dette. De fleste som holder på med dette er nok ikke klar over konsekvensen av det de gjør, sier Svein Risberg i SF Norge til Dagbladet.no.

Risberg gjør det også klart at den likegyldige holdningen til studentene og mangelen på innsikt i at det de gjør er ulovlig, gjør at det blir ekstra viktig for dem å bruke tid og ressurser på å følge opp slike saker.

Stikkord: fildeling, internett