Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pangstart for brett-PC

Salget av bærbare PC-er basert på Microsoft Tablet PC programvare har startet sterkt i Europa. Målene om en prosent markedsandel er allerede nådd.

Tablet PC
Microsoft har hele tiden hevdet at dette er et produkt som raskt vil bli adoptert av markedet. Men analytikerne har vært tilbakeholdne, og hevdet brett-PC-ene bare ville stå for en prosent av antallet bærbare PC-er solgt i 2003.

Oppfattes som vanlige

Men allerede nå ser det ut til at prognosene må oppjusteres. Spådommene om en omsetning på 425.000 maskiner i 2003 ser ut til å bli passert med god margin.

«Vanligvis er det bare en liten gruppe som er villig til å kjøpe teknologi som ennå er ny og relativt høyt priset. Det store salgsvolumet kommer først når produktene har vært på markedet en stund, prisen går ned og folk oppfatter dem som vanlige», sier Jeremy Davies, analytiker i Context.

Jevnt prisnivå

Men prisen på de nye brett-PC-ene er omtrent på linje med ordinære bærbare maskiner. Samtidig vokser markedet for bærbare datamaskiner nå fire ganger raskere enn resten av PC-markedet.

HP størst

De fire største aktørene innen bærbar PC er HP med 38,5 prosent, Acer med 24,3 prosent, Fujitsu Siemens med 19,7 prosent og Toshiba med 17,5 prosent av markedet, hevder Context.

Stikkord: laptop, Maskinvare