Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Astronomer «avslører» UFO

Astronomene ved Sol- og Heliosfæreobservatoriet gikk fredag ut med en uvanlig tilbakemelding til alle som hadde funnet UFO-er på bildene fra SOHO.

ufo4
Ikke bare tilbakeviste astronomene alle påstandene om at SOHO endelig hadde send bilder med bevis på at det svever romskip fra andre galakser i vårt solsystem. De viste også hvordan SOHO-bildene kan transformeres til UFO-snapshots.

Mystiske bilder

«Hvordan gjøre bilder fra SOHO om til UFO-observasjoner»-guiden kom som en respons på at gruppen Euroseti hevdet satellitten SOHO hadde sendt flere hundre bilder som tydelig viste at vi ikke er alene om å reise i verdensrommet.

Nærbilder

Flere aviser grep fatt i historien og trykket artikler med overskrifter som «UFO på NASA-kamera». Samtidig linket de til bilder SOHO har tatt av solen og heliosfæren på «bare» et par millioner kilometers avstand.

«Morsomt»

Bildene ble også forelagt Pål Brekke, vitenskapsmann tilknyttet SOHO-prosjektet ved European Space Agency. Han kunne fortelle at han var klar over påstandene og kalte dem morsomme.

Lei av spørsmål

Men fredag kom en mer offisiell tilbakemelding. «Helt siden SOHO begynte å ta bilder har vi mottatt tilbakemeldinger om at folk har sett flygende tallerkener og andre esoteriske objekter på bildene. For det meste har disse påstandene bare moret oss. Men i det siste har vi fått så mange henvendelser at vi ser oss nødt til å gjøre det helt klart: Det finnes over hodet ingen ting som i det hele tatt antyder at det finnes UFO-er der ute. I alle fall ikke det vi (som jobber med dette) kan se».

Feilkilder

Det ble deretter vist til NASAs How-to-guide, som forklarer hvordan røntgenstråler og andre feilkilder kan gi støy som ved voldsomme forstørrelser kan manipuleres til å ligne flyvende tallerkener.

I følge guiden er det observert mer en fem hundre «bevegelige» objekter på bildene, men ved nærmere undersøkelser har samtlige vist seg å være kometer.

Neppe tilstrekkelig

Brekke og hans kolleger regner like vel ikke med at UFO-fantastene vil slå seg til ro med disse forklaringene, men sier de håper denne informasjonen I det minste vil være til nytte for de nysgjerrige som ønsker å undersøke UFO-påstandene selv.

Her er bildene som viser hvordan du finner (på) en UFO i verdensrommet:

Støy i bildet sier forskerne, men næhei – vi ser at det er et romskip!

…og når vi forstørrer bildet er vi ikke i tvil – en flygende sigarett…

Med litt bluring og interpolering aner vi konturene av grønne menn på flytur….

…og med litt fargelegging er det ingen tvil – det finnes noen der ute OG DE ER UTE ETTER OSS OG DE KOMMER TIL Å TA OSS OG VI BLIR TATT MED TIL DEN ANDRE SIDEN OG I DEN FJERDE DIMENSJONEN SÅ BLIR VI DEXZZYpouyh)u Fzzzzzz….