Hopp til navigasjon Hopp til innhold

5 millioner ID-er stjålet

Hele kundebasen til en av Russlands mobiloperatører er stjålet og lagt ut for salg. I databasen ligger alle selskapets kundeopplysninger.

tyv
Det er selskapet Mobile Telesystems (MTS) som har havnet i denne kjedelige situasjonen. Uvedkommende har klart å få tak i absolutt hele kundedatabasen deres.

I denne databasen ligger absolutt alle opplysninger som selskapet har om sine kunder. Personlige data, adresser, telefonnumre, personnummer og en del kredittkortnummer.

Etter kun et par dager begynte CD-plater med databasen å dukke opp på gaten i Moskva hvor dataene ble solgt til alle som ville betale.

Utro tjener

MTS selv sier at de ikke kan ta på seg noen særlig skyld for det som har skjedd. I Russland blir teleselskapene tvunget til å dele sine kunderegistre med en rekke offentlige instanser. Både politiet og KGB’s etterfølger FSS har disse registrene hos seg.

Det antas foreløpig at det er en ansatt enten hos MTS eller en av de offentlige institusjonene som har solgt listen, skriver Tom’s Hardware Guide.

Datatyveri er dessverre blitt veldig utbredt i Russland, og mange har klaget til politiet om at de har fått tilbud om å kjøpe sine egne personopplysninger på gaten. Datasikkerhet og utbredt korrupsjon er heller ikke en særlig god kombinasjon.

Stikkord: Mobil