Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Identifiserer auksjon-svindlere

Det er for enkelt og for få konsekvenser ved å opptre med uhederlige hensikter på nettauksjoner, synes Japans største nettportal.

Yahoo! Japan
Yahoo! i Japan sliter med det samme som eBay, QXL og andre nettauksjoner gjør. Svindlere selger produkter som aldri blir levert, og falske kjøpere byr overpris for produkter de aldri betaler for eller har til hensikt å kjøpe.

Nettauksjoner har vist seg å være en glimrende markedsplass for seriøse aktører som ønsker å kjøpe og selge alt mellom himmel og jord, til hvem som helst på jord. Men det finnes alltid et fåtall som tar på seg oppgaven å ødelegge for de andre.

Svarteliste

I Japan er Yahoo! gått såpass lei av svindlere at de har begynt å legge ut detaljer om dem på nettsiden sin.

Dersom du legger ut en falsk auksjon, tar penger for en vare du ikke sender ut eller byr på en auksjon uten å ha til hensikt å kjøpe varen, står du i risiko for å havne på svartelisten. Men til gjengjeld sier Yahoo! at man må forgripe seg på reglene mer enn en gang før man havner der, skriver Japan Today.

Persondata

Etternavn, brukernavn og bankkontonummer er de detaljene som legges ut på svartelisten. Yahoo! har tidligere blokkert kontoene til kjente svindlere, men det hjelper ikke sørlig mye når de kan lage seg en ny profil på få minutter. Men siden de fleste oppgir enten det samme etternavnet eller kontonummer når de registrerer seg på nytt er det langt lettere å sette dem fast.

Forhåpentligvis vil denne konsekvensen av ens handlinger får flere til å tenke seg om to ganger før de prøver å svindle noen gjennom Yahoo!s nettauksjoner.

Stikkord: internett