Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil ha EU-forlik

Microsoft har sagt at de håper å kunne oppnå et forlik med EU domstolen i stedet for dom og straff.

I EU er Microsoft under etterforskning av EUs domstol for å ha brukt sin markedsposisjon til å opptre konkurransehemmende. Rent konkret er det integreringen av Windows Media Player i operativsystemene som ses på som et hinder for konkurrerende produkter som RealPlayer og QuickTime.

I tillegg er Microsoft anklaget for å forhindre spredningen av Unix og Linux baserte systemer ved å la Windows fungere langt bedre med deres egne serversystemer enn andres, skriver MSNBC.

Forlik

Hvorfor Microsoft er så ivrige med å komme frem til et forlik er uvisst, men en årsak kan være EUs praksis i liknende saker.

I stedet for å dømme den anklagede med bøter eller liknende sørger de gjerne for at straffen gjør at konkurrentene og Microsoft vil stille likt. Det ville i dette tilfellet kunne medføre at Microsoft måtte tilrettelegge sine operativsystemer for Unix, og muligens bundle flere media-avspillere med Windows.

Dersom Microsoft allikevel skulle bli dømt kan vi vente en meget langvarig prosess hvor de anker seg hele veien til topps i rettssystemet.

Stikkord: programvare, windows