Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hjemmekinodrøm til 70.000,-

Den nye ScreenPlay 7200-projektoren er laget med tanke på hjemmemarkedet, men gir godt nok bilde til kommersiell kinobruk.

InFocus Screenplay 7200
Har du ekstra plagsomt stor bunke tusenlapper liggende å slenge, finnes det værre ting å bruke dem på enn ScreenPlay 7200.

Særlig hvis du er filmfantast, DVD-samler, og heldig eier av en stue stor nok til å la seg utstyre med videprojektor og et enormt lerrett.

God nok for kino

Vi fikk projektoren demonstrert i en kinosal med 8 meter bredt lerret, og kunne ikke annet enn måpe over bildekvaliteten.

Det var faktisk ikke lett å skille 7200s DVD-bilde fra det man er vant til å se i en vanlig kinosal med 35mm filmprojektor, og da må man huske at bildet gjerne blir enda bedre og skarpere når man viser det i en kjellerstue hvor lerrettene skjelden blir større enn to kvadratmeter.

Det suverene bildet leveres av en Mustand HD2 DLPT-prosessor, som gir en bildeoppløsning på 1280 x 720 punkter (standard DVD blir interpolert opp fra 720×576). Pæren kan settes på enten 700 eller 1000 ANSI, og kontrasnivået er målt til 1400:1.

For mer teknisk snikksnakk henviser vi til www.infocushome.com.

Kombinert data/video-projektor

Infocus kan også friste med en annen – og langt billigere – projektor beregnet for hjemmekinobruk i februar, ved navn X1.

Denne har også DLP-teknologi, men stiller riktignok bare med standard SVGA-oppløsning (800×600). Dette gjør den ypperlig egnet til å vise bilder fra en datamaskin – men i tillegg skal videokvaliteten ved filmtitting visstnok være eksemplarisk god for en projektor i denne prisklassen.

X1 vil koste i underkant av 20,000 kroner, inkl. mva, og havner i norske butikkhyller i slutten av februar.

For mer informasjon om denne kombinerte data/video-projektoren, se HER.

Stikkord: lydogbilde