Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tyveribølge i England

En rekke frekke og store tyverier av datakomponenter har funnet sted i England i det siste. Er det en sammenheng?

tyv
Forrige uke kunne vi melde om et tyveri av Pentium 4 prosessorer fra et varehus på Heathrow flyplassen i London. Verdien av prosessorene var til sammen 70 millioner kroner. Tyveriet skjedde fra en ubevoktet varebil.

I oktober i fjor forsvant 290 kasser med DRAM-brikker fra et annet varehus ved flyplassen. Verdien var på mellom 25 og 50 millioner kroner.

Nye raid

De siste dagene har det blitt begått to nye stortyverier. Fredag morgen stormet fem maskerte og bevæpnede menn et varehus i London. Etter å ha truet en ansatt med pistol lastet de opp en varebil med uspesifiserte komponenter for 10 millioner kroner og kjørte av gårde.

Begge bilene som ble brukt i ranet ble senere funnet, utbrente, av politiet.

RAM-bukk

Senere i helgen ble et annet varehus i London robbet. Denne gangen var det ingen ansatte til stede, så det finnes ingen vitner.

Tyvene hadde tidligere på dagen kuttet alle kommunikasjonskabler til bygget. Både alarm og fjernovervåkning, samt data og telefoni var ute av drift. Deretter brukte de selskapets egen gaffeltruck til å lage et hull i veggen så de kom seg inn.

Utbyttet ble estimert til å ha en verdi på omtrent to millioner kroner, og besto av PDA-er og komponenter.

Politiet har ikke gått ut med noen offisiell teori om at det er sammenheng mellom raidene, men det utelukkes ikke at det er organisert. Så se opp for billige komponenter neste gang du er i London.