Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iTunes-P2P stoppet av Apple

Apple tvinger utvikleren av en fildelings-plugin til iTunes til å trekke programvaren sin tilbake fra nettet.

Apple iTunes

iCommune var et fritt tilgjengelig plugin som tillot Mac-brukere å dele musikken sin med hverandre via iTunes…inntil utvikler James Speth måtte fjerne programmet fra sine nettsider, på ordre fra Apple.

Lisens til å dele?

Apple mente Speth forbrøt seg på lisensbetingelsene i iTunes, som ikke var lisensiert for bruk i en applikasjon for deling av musikk over et nettverk. Opphavsrett eller andre sensitive spørsmål som ofte stilles i forhold til fildeling ble ikke nevnt i denne sammenhengen, ifølge CNet News

Speth selv sier det hele er en misfroståelse, og at han utviklet programvare for å la iTunes kommunisere med en Linux-maskin som han hadde koblet opp mot stereoanlegget sitt. Hvis han klarer å omskrive iCommune uten å benytte seg av Apples opprinnelige kode, vil han igjen distribuere applikasjonen, sier han.

Apple er forøvrig selv i ferd med å implementere mange lignende funksjonene for deling av iTunes-filer i en kommende versjon av programmet.

Stikkord: fildeling, internett, programvare