Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ukens RIAA påfunn:

RIAA, amerikanske plateselskapers interesseorganisasjon fortsetter sitt korstog mot fildeling, trass motgangen.

RIAA logo
(Ill.: RIAA)
RIAA har vært mye i media i det siste. Og mange begynner nå å synes at organisasjonen er en smule overeksponert. Dessverre er lite av omtalen til RIAAs fordel, noe som gjør det stadig vanskeligere for dem å få frem sine synspunkter.

Siste påfunn fra organisasjonen er å stille tilbyderne av Internett ansvarlige for fildelingen deres kunder bedriver.

Skatt

RIAA har foreslått å la alle Internettilbydere (ISP-er) betale en skatt eller avgift til plateselskapene. I følge RIAA er fildeling den største grunnen til at etterspørselen etter nettilknytning og spesielt bredbånd er så stor, skriver AfterDark.com.

Dette er det helt klart noe i. Vi har tidligere sett undersøkelser som indikerer at fildeling er inntil 60 % av trafikken på Internett.

Derimot er det vel ikke veldig holdbart juridisk å holde en ISP ansvarlig for hva kundene bruker tjenestene deres til.

ISP-ene kan nok finne ut hvilke kunder som bruker fildeling, og hvor mye. For det første vil det bety ulovlig overvåkning av kundene. For det andre kan ISP-ene umulig vite hva som er illegalt og ikke av det som sendes over nettene deres. Sist, men ikke minst blir det umulig å vite hvilke selskaper som eier rettighetene til all trafikken.

Stikkord: fildeling, internett