Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC raskest på foto

Et nettsted for digitale fotojournalister har testet Mac mot PC som yrkesverktøy. Konklusjon: PC er raskest!

PowerMac G4
Rob Galbraith, som har foretatt testen, er daglig Mac-bruker. Han hadde derfor håpet at Mac ville vinne.

Photoshop-prestasjoner

Men den gang ei. Galbraith sammenlignet Photoshop-behandling av bilder i RAW-format på fire maskiner: En laptop fra Alienware med P4 3.06 GHz-prosessor, 1 GB RAM og 40 GB 5400 RPM harddisk, en stasjonær Power Mac G4 1.25 Ghz dual prosessor og 120 GB/7200 RPM, En Apple Powerbook G4 800 Mhz med 1 GB RAM og 60 GB/5400 RPM og til slutt en Dell Dimension 1.8 Ghz-PC med 512 MB RAM, 40 GB/5400.

PC-laptop vant

Resultatet ble at selv den raskeste Mac-en ble knust av laptop-PC-en. Selv den beskjedent sepsifiseret5e Dell-PC-en klarte seg rimelig godt mot den raskeste Mac-en. Powerbook-modellen, som riktignok har litt mye tid på baken, sakket akterut på alle punkter.

Enkeltprosessor best

Galbraith må motvillig innrømme et de raskeste enkeltprosessor-modellene på Intel-plattformen er betydelig raskere enn de kraftigste Mac-ene utstyrt med to av de dyreste prosessorene fra Motorola.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at dette er en privat test som ikke gir seg ut for å være den endelige sanneheten om styrkeforholdet mellom de to plattformene.

Testen kan du lese på Robgalbraith.com

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Maskinvare