Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye SDIO-kort til Palm

En Palm med SD-port får stadig nye bruksområder. Nå kan du også bruke den som radio, eller universal fjernkontroll.

Palm Tungsten T

Fra før finnes fotoapparat, Bluetooth, LAN og presentasjonsutstyr som harware for SD-porten på Palm. Under International Consumer Electronics Show i Las Vegas dukket ytterligere tre kort opp. Palm satser tungt på å stimulere til utvikling av nye bruksområder for maskinene, og har blant annet investert i et utviklingsprosjekt de kaller PluggedIn.De nye kortene som ble presentert i Las Vegas er iBiz, Novii og VEIL Interactive.

Radio

Denne radioen er i CF-utgave. Snart kommer den også som SDIO-kort

IBiz er et FM-radiokort som gjør det mulig å bruke Palm Tungsten som FM-radio. Kortet finnes også i en CF-utgave for pocket-PC.

Fjernkontroll

Novii er en løsning som gjør Palm til en universal fjernkontroll. Med dette kortet er det mulig å programmere Palm til å styre stereoanlegg, TV, DVD, video, dekoder og annet utstyr. Fra tidligere finnes det programvare som gir tilsvarende funksjonalitet uten SD-kort, men da med en langt mer begrenset rekkevidde.

Interaktiv TV

Delta i avstemninger på TV med Palm som mentometerknapp…

VEIL Interactive er et kort som kommuniserer med interaktive TV-programmer og gjør det mulig å delta interaktivt i TV-sendingene. Foreløpig har det liten hensikt å benytte et slikt kort på TV-sendinger i Norge. Men med tiden vil kortet gjøre det mulig å delta i spørrekonkurranser, avstemninger, spill og andre aktiviteter der du kommuniserer direkte mot TV-selskapet.

De nye SD-kortene er ennå så nye at de ikke er kommet på markedet, men i følge produsentene skal det ikke være lenge før vi kan kjøpe dem, i alle fall fra nettbutikkene.

Stikkord: Mobil