Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Logitech Cordless Desktop Comfort

Desktop Comfort er ikke mye dyrere enn Desktop Navigator , men her snakker vi om et helt annet produkt.

Denne pakken oser av kvalitet, til tross for sin pris på omkring overkommelige 750 kr.

Her får man et delt tastatur i sort, samt en trådløs utgave av Dual Optical (men kun med den ene sensoren) i sort og sølv. Det hele er svært lekkert og gir et eksklusivt inntrykk. Programvarepakken er av samme gode kvalitet som den som medfulgte i Navigator-pakken.

Diskré hurtigtaster

Dette tastaturet har i likhet med de forrige tastaturene i testen også hurtigtaster, men ikke like mange som Dekstop Navigator. Her finner vi nemlig kun 12 hurtigtaster, som er av den langt mer diskre typen.

Små knapper utført i sort hard gummi står godt i stil til resten av tastaturet. Knappene styrer multimediafunskjoner som volum, play/pause, stop, frem og tilbake, samt at man har knapper for å gå til hjemmesiden, søkesiden, oppstart av e-post klient og dvalemodus. Fem av hurtigknappene kan man selv skreddersy funksjonaliteten til.

God følelse

Knappene på dette tastaturet er av en helt annen sort enn på lillebror Desktop Navigator. Her er det langt mer følsomhet og høyere kvalitetsfølelse.

Faktisk føles det noe mer som et Keytronic-tastatur enn som et tastatur fra Logitech. Håndleddstøtten fungerer utrolig bra, og gir en perfekt avsluttning mot bordflaten. Vi har ikke noe spesielt å utsette på dette tastaturet; det ser stilig ut samtidig som det er meget godt å skrive på. Spørsmålet er om man takler å skrive på et slikt delt tastatur.

Hvis man fra før av er vant til å benytte den «ordinære» sorten vil det nok ta litt tid før man mestrer et tastatur av denne typen. Undertegnede har benyttet tradisjonelle tastaturer i en årrekke, og har bare etter en dag blitt ganske så fortrolig med den delte tastaturtypen.

Det er med andre ord ingen umulighet å venne seg til, selv om det i starten kan virke ganske så klossete og håpløst. Vi nevner at vi ikke fant noen mulighet til å opprette en såkalt «sikker tilkopling» på dette tastaturet, slik som på Desktop Navigator.

Optisk mus

Musen er i utgangspunktet helt lik som Dual Optical, bortsett fra den sorte fargen (Dual Optical er grå). Men skinnet kan bedra, for innvendig er den noe enklere enn Dual Optical.

Denne musen er nemlig kun utstyrt med en sensor, mens Dual Optical som navnet antyder har to. Ergonomien er på sin side helt lik – det vil si den er god! Musen ligger svært godt i hånden og er utstyrt med en hendig tommelknapp.

Merk at musen kun er egnet for høyrehendte. I bruk er musen ganske nøyaktig, men vi merket likevel det samme som i testen av Cordless Navigator-pakken, nemlig at trådløs mus ikke er det samme som mus med fysisk tilkopling.

Et snev av en tendens til at musepekeren henger litt igjen på skjermen er tilstede, men man skal være ganske kresen for å kategorisere dette som et stort problem. Ifølge Mouserate er oppdateringsfrekvensen 50 Hz, altså langt svakere enn sine brødre som mater PC-en via en kabel.(Denne testen er utført av hardware.no.)
Stikkord: generell test, Maskinvare, testprodukt