Armbåndsur med data

Annonse


Ur og TV fra Microsoft

Armbåndsur med dataGates trakk fram to nye produkter under den sakalte SPOT (Smart Personal Objects Technology)-paraplyen: Et armbåndsur som oppdaterer data via FM-båndet, og et mini-TV med fire tommers skjerm.

Gamme idé blir som ny

Microsoft har inngått avtale med tre store klokkeprodusenter som snart vil komme med SPOT-modeller: Fossil, Citizen og Suunto. Klokkene er en slags forlengelse av Casios mangeårige databank-klokker. Forskjellen er at denne klokka kan oppdateres trådløst.

Timex og Microsoft prøvde seg for noen år siden med et tilsvarende ur, men denne kunne bare oppdatere kalender- og adresseinformasjon fra en PC med spesiell programvare.

De nye klokkene skal kunne ta inn nyheter, børsinformasjon – og ganske sikkert også reklame. Trådløst, via en teknologi som ligner litt på RDS (Radio Data System), systemet som brukes i brorparten av norske bilradioer i dag.

TV med harddisk

Det andre produktet Gates nevnte er Media2Go, et mini-TV som skal produseres av Sanyo, Samsung og ViewSonic. TV-en inneholder foruten en 4 tommers skjerm en harddisk. Foruten å se på vanlige TV-sendinger kan man også se på filmer og annet materiale lastet ned fra nett og PC.

Annonse


Annonse


Annonse