DVD-saken

Annonse


Johansen vurderer erstatningskrav

DVD-sakenDa Økokrim pågrep Jon Lech Johansen og hans far Per Johansen i deres hjem utenfor Larvik i Januar 2000, ble det beslaglagt to PCer, en Nokia 9110 mobiltelefon, og en håndfull CD-plater.

Og nå har altså Oslo tingrett avgjort at Johansen skal få datautstyret sitt tilbake, i og med 19-åringen nå er frikjent på alle punkter fra Økokrims tiltale.

Super-PC…for 3 år siden

Én av maskinene var en høyt spesifisert Pentium III-maskin med mye ekstrautstyr, inkludert DVD-spiller og SCSI-harddisk. Verdien på denne maskinen alene anslås av Per Johansen til å ha vært på omlag 50,000 kroner.

Og vi vet jo alle hva tre år kan gjøre med verdien av datautstyr…

– Maskinene er neppe verdt særlig mye nå, sier Jon Johansen til ITavisen.no, og understreker at eventuelle erstatningskrav må vurderes av advokat Halvor Manshaus når dommen blir rettskraftig (dvs. hvis Økokrim ikke anker).

Kunde-PC beslaglagt

Den andre maskinen som ble konfiskert tilhørte faktisk ikke Johansen-familien i det hele tatt, men var levert inn til reparasjon av en av Per Johansens kunder.

Pappa Johansen drev nemlig sitt eget datafirma, men så seg nødt til å legge ned virksomheten etter at han havnet under Økokrims etterforskningsluke.

– Økokrim er brønnpisseren i det norske samfunn. De bryr seg ikke om konsekvensene av det de gjør, sier Per Johansen til ITavisen.no.

Vil ha erstatning

Per Johansen har liten tro på at det vanker noen oppreisning for tapte forretningsinntekter i forhold til datafirmaet sitt, men tror det blir snakk om et erstatningskrav i forhold til datautstyret.

– Jeg regner med at advokaten reiser et krav, og at vi får erstatning for maskinene på en eller annen måte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse