OS X pakke

Annonse


OS X for PC snart klar

OS X pakkeDen PC-vennlige OS X-.versjonen har fått kodenavnet Marklar, og skal i følge MacUser fungere så bra at Apple vurderer å selge det som et selvstendig produkt.

Slik lyder i hvert fall spekulasjonene fra «kilder som står Apple nær» foran denne ukas MacWorld-messe i San Francisco.

Det er likevel et åpent spørsmål om de virkelig vil lansere det. Et slikt produkt vil trolig ramme den lukrative maskinvare-delen av Apples virksomhet.

Elegant design og integrasjon mellom maskinvare og programvare har alltid vært Apples oppskrift. Og i dag virker den som aldri før, om enn på et knøttlite marked i forhold til PC-verdenen.

Men det er likevel faktorer som taler for at et slikt produkt kommer. Gjennom å tilby en billig pakke som gjør folks PC-er til en slags Mac, kan Apple kapre nye kunder som vil ha en ekte Mac i neste runde.

Samtidig går Microsoft stadig lenger når det gjelder kopisikring av film og musikk, for å tekkes underholdningsbransjen. Apple har annonsert at de går motsatt vei, til den samme bransjens store irritasjon og forbrukernes store glede.

I Marklar finnes det etter sigende få eller ingen hindringer når det gjelder brenning og komprimering av opphavsbeskyttet materiale.

Det skumles også om at Apple vil slippe Marklar som et «takk for sist» dersom Microsoft velger å kutte ot sin Office-pakke for Mac.

Fasiten får vi kanskje allerede i kveld – tirsdag. Steve Jobs holder sin åpningstale fra San Francisco kl. 18, norsk tid. Den blir som vanlig overført på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse