datanerd

Annonse


Vil ha eget nerde-domene

datanerdNerdene består hovedsakelig av teknikere og ingeniører og helt sikkert mange vanlige entusiaster som hevder at de står bak utbyggingen av New Zealands elektroniske infrastruktur.

Nerdene føler seg som en egen folkegruppe med sterke interne bånd, mener de at det er rettferdig at de får sitt eget undernivå-domene.

Geek

Domene skal hete «geek.nz», og det skal ikke være noen spesielle kriterier for å registrere et domene under navnet. Alle som føler at de representerer nerdene kan få seg et geek-domene.

Nerdene på New Zealand er åpenbart en sammensveiset gjeng for mange hevder at de kan sees på som et eget samfunn. I søknaden om å få åpnet domenet heter det at «nerdene på New Zealand får ikke uttykket seg i tilstrekkelig grad og deres kulturelle uttrykk blir undertrykket», dersom de altså ikke får sitt eget domene, melder BBC News.

Fritt frem

Motstandere av søknaden hevder at dersom nerdene skal få sitt eget domene, vil alle mulige andre grupperinger søke om sine egne domener også.

Dette motargumenterer nerdene med at hadde det ikke vært for dem ville det ikke vært noe Internett på New Zealand, og derfor stiller de i en særstilling.

New Zealand godkjente i 1996 opprettelsen av domenet «maori.nz» etter at 96 % av landets surfere stilte seg positive i en nettbasert undersøkelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse