Microsoft plus

Annonse


WinXP Plus-pakke med aktivering

Microsoft plusPlus Digital Media Edition (DME) er et multimedia-tillegg for Windows XP, med små nytteprogrammer, oppdateringer, skins, og andre fiffigheter.

Programpakken lanseres trolig av Microsoft samtidig med Windows Media Player 9 og Movie Maker 2 neste uke, og blir selskapets første programvareprodukt som selges i digital form på nettet.

– Trenger beskyttelsen

Nå viser det seg også at Microsoft igjen velger å benytte seg av det kontroversielle produktaktiveringssystemet, som mange forbrukere reagerte på da det ble introdusert i Office XP og Windows XP.

– For å sørge for en fungerende kommersiell digital modell er vi avhengige av en teknologi som tillater forbrukerne å handle og bruke produktet på en enkel måte, samtidig som det beskyttes mot piratkopiering, sier en talsmann for Microsoft til nyhetstjenesten CNet News.

Ikke konsekvent brukt

Produktaktiveringen utleder informasjon fra kombinasjonen av maskinvare og programvare hos kunden, og kobler denne opp mot en database hos Microsoft for å forhindre at en gitt kopi av programmet skal kunne brukes på flere forskjellige datamaskiner.

Siden systemet ble introdusert i og med Office XP for snart to år siden har Microsoft brukt det på et knippe produkter, inkludert Windows XP, Visio 2002, og en god del andre profesjonelle applikasjoner. Men Windows XP Home Edition ser ut til å være det foreløpig eneste hjemmebruker-programmet med produktaktivering. Tidligere Plus-produkter har heller ikke vært beskyttet på denne måten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse