DAB logo

Annonse


Vil gi bort DAB-radioer

DAB logo Dette skriver Dagbladet.no.

I følge nettstedet har P4-ledelsen vært i dialog med bilbransjen om dette. Målet er å få installert en gratis DAB (Digital Audio Broadcasting)-radio i alle nye biler som blir solgt i Norge. Subsidiert av P4, etter mønster av mobilselskapene.

2.2 millioner kan høre

Lytterpotensialet for P4s DAB-sendinger er utvilsomt stort. Hele 2.2 millioner mennesker i Norge kan motta DA-signaler, men bare 5000 radioer finnes i omløp. DAB har vært en begrenset suksess i de landene der systemet er innført – noen vil kanskje bruke ordet fiasko.

P4 har uansett konsesjon på DAB-sendinger fram til 2010. Den kan ingen kulturminister ta fra dem, selv om de ikke fikk fornyet konsesjonen for riksdekkende FM-sendinger.

Britisk suksess-radio

I England er imidlertid dette bildet noe annerledes. Her har produsenten Pure Digital hatt stor salgssuksess med sin mono bordmodell Evoke-1 til litt over en norsk tusenlapp.

Både i Norge og i mange andre europeiske land så kringkastingsselskaper og politikere for seg at FM-båndet skulle kunne legges ned i løpet av relativt kort tid. Dette målet virker nå langt unna.

Kanskje P4s initiativ kan være redningen – både for P4 og DAB?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse