Virusmonster

Annonse


Årets første virustrussel

VirusmonsterViruset Yaha-M (også kjent som Yaha-K) , som først dukket opp den siste uken før julaften, har hatt stor spredning de siste døgnene, melder den britiske virusovervåkeren MessageLabs, og burde være en god grunn til å sørge for å stille til nytt år med oppdaterte virusprogrammer.

Antivirus-produsentene har allerede satt Yaha-M høyt oppe på sine prioriteringslister.

Pass på vedleggene!

Ormeviruset inifiserer via e-post, med .exe eller .scr-vedlegg, og inneholder sin egen e-postklientkode. Emneteksten på meldingen skal være av typen «Enjoy this friendship Screen Saver» eller lignende.

Yaha prøver også å skru av kjente brannmur- og antivirus-programmer på egenhånd.

For mer informasjon om viruset, se for eksempel www.norman.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse