Shazam

Annonse


Finn nyttårslåten med mobilen

ShazamDen nye tjenesten har fått navnet Shazam, og skal i følge bladet T3 fungere prikkfritt. Først holder du mobiltelefonen opp til høyttaleren mens musikken du ikke aner noe om spilles på radio eller fra en umerket MP3-fil. Om et minutt eller to får du svar via SMS hva melodien heter og hvem artisten som synger er.

..og her kan du kjøpe

Seinere kan du logge deg inn på Shazams nettsted og se hvilke låter du har fått opplysninger om, og hvilke album de er fra. Og ikke overraskende har Shazam en avtale med en platebutikk der du kan få kjøpt CD-ene.

Fem patenter

Shazam skryter av at de har en enorm musikkdatabase – fra rockens klassikere til det aller nyeste på de britiske hitlistene. Samt at teknologien de bruker er unik. De har til sammen fem patenter inne til ansøkning.

Foreløpig har de likevel ikke villet markedsføre seg noe særlig. De regner åpenbart med at jungeltelegrafen skal virke for dem – fra vorspiel til nachspiel.

Bare for briter

Tjenesten er dessverre bare åpen for briter (vi har prøvd med norsk mobilnummer uten å lykkes), og koster dessuten en drøy femmer (5 p) pr. låt du spør om. Men norske selskaper som mangler en god forretningsidé etter at ringetonebølgen har lagt seg er hermed utfordret.

Flere lesere har skrevet til oss og påpekt at norskeMobiquid i lengre tid har hatt en lignende tjeneste. Men denne er i motsetning til Shazam koblet til radio.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse