Sendo-Stinger

Annonse


– Microsoft stjal telefonen vår

Sendo-StingerSendo skulle etter planen være først ute med Microsofts Stinger (seinere kalt Smartphone 2002)-baserte mobiltelefon, men samarbeidet ble brutt kort tid før lanseringen. I stedet valgte Sendo å alliere seg med Microsofts operativsystem-konkurrent Symbian, som Nokia og Ericsson.

Misfornøyd med holdningen

Det er ingen hemmelighet at Microsoft var sterkt misfornøyd med Sendos tilbakeholdenhet og til dels negative holdning i forhold til Stinger/Smartphone. I de mørke krokene etter kaffen ble det på konferanser og messer skumlet om at Sendo brukte Microsofts mobil-operativsystem nærmest som en nødløsning – noe de måtte ta til takke med mens de virkelig store valgte «sjefssystemet» Symbian.

På den annen side brukte Sendo Microsoft-navnet for alt det var verd i sin markedsføring av z100-telefonen. Blant annet på en pressekonferanse i Berlin i fjor, der ITavisen.no var til stede.

– Mistenkelig likhet

Nå mener Sendo at Microsoft har tatt vesentlige elementer fra deres mobiltelefon z100, som altså aldri ble lansert. I følge Sendo skal Microsoft ha brukt mistenkelig mange av z100s funksjoner i sin egen SmartPhone, som ble lansert kort tid før Sendo brøt samarbeidet.

I søksmålet heter det at dette neppe kan være tilfeldig, og at Microsoft må ha brukt både ekspertise og teknologi som Sendo utviklet – uten å verken spørre eller betale for det.

I følge Sendo har helt spesielle z100-egenskaper dukket opp både i Microsofts egen PDA-telefon og hos andre som har lisens på å bygge SmartPhone-modeller.

Sendo samarbeider nå tett med Nokia, som nærmest skyr Microsoft som pesten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse