Annonse


3D-skjermer fra Sharp

Skjermene sender ut to bilder samtidig med litt forskjellig vinkel. Hvert øye oppfatter dermed bildene ulikt, og hjernen kompenserer for dette på en slik måte at det oppstår en tredimensjonal effekt.

Slike har tidligere vært vist fram på messer, blant annet på CeBit i år. Men nå settes de altså i produksjon – i første omgang av Sharp. Men signaler fra den japanske bransjen tyder på at flere kommer etter.

Mobil utgave

Sharp har i tillegg utviklet en lettvariant av skjermen, som kan brukes på mobiltelefoner og PDA. I første omgang kommer en kameratelefon som også har 3D-funksjon. Brukeren kan dermed sende 3D-bilder til andre med samme type telefon og skjerm.

Datamonitorene med 3D vil foreløpig bare finnes i 15 tommers utgave. I tillegg kommer det en laptop-modell med den nye skjermen innebygd.

Annonse


Annonse


Annonse