Flydata (Portege)

Annonse


Internett på vingene

Flydata (Portege)Hittil har flyturer vært den absolutte dødtid for de arbeidsnarkomane blant oss som bare må være tilgjengelig til enhver tid.

Det har vært forsket og forsøkt mange løsninger for å få høyhastighets Internett om bord i flyene, og nå begynner omsider flere flyselskaper å teste ut løsningene.

Prøveperiodene er ikke bare ment for å teste ut de tekniske løsningene, men også for å finne ut hvor mye passasjerene er villige til å betale for aksessen.

Pris?

Når Lufthansa lanserer sin tjeneste den 15, januar på et fly mellom Frankfurt og Washington DC, kommer de til å kreve drøye 200,- kroner for tjenesten. British Airways planlegger å la den være gratis i hvertfall i prøveperioden.

SAS er også blant de første til å ta i bruk tjenesten, men vi har ingen detaljer om priser og hvilke ruter tjenesten vil være tilgjengelig på.

Spørreundersøkelser så langt viser at mange passasjerer vil være villige til å betale inntil 350,- kroner ekstra for Internettilgang om bord. Andre sier også at de vil godta priser inntil 100,- per time.

Kontinuerlig

Det finnes allerede en del flyselskaper som har begrensede tilbud for kommunikasjon om bord. På enkelte fly kan man koble seg til et lokalt nettverk som gir tilgang på en rekke tjenester og spill. Flyets server synkroniserer seg mot sendere på bakken hvert femtende minutt, slik at man kan sende og motta e-post og meldinger.

Den tjenesten det her er snakk om er en tjeneste som er kontinuerlig tilkoblet. Den gir flyet omtrent 1 Mbit/s nedlastningshastighet. Dette vil si at selv om alle om bord i flyet er tilkoblet vil de få bedre båndbredde enn en vanlig telefonlinje, i følge CNN News.

Amerikanske selskaper satser heller på å tilby TV via digital parabol til sine passasjerer. -Hvem vil vel jobbe på et fly når man kan slappe av med øl og sport, sier Gareth Edmondson-Jones hos JetBlue.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse