Virusmonster

Annonse


Dobbelt så mange virus som i fjor

VirusmonsterI følge en pressemelding fra sikkerhetsselskapet MessageLabs er i dag raten for virusmetning 1 av 202 sendte e-poster.

Dette er en drastisk økning fra fjorårets 1 av 380 e-poster. Og trenden er lite betryggende. I år 2000 var denne raten på 1 av 790 e-poster. Fortsetter det på denne måten vil virus og spam stå for nesten all e-post vi mottar innen få år.

Farsottene

Topplisten inneholder ingen store overraskelser. Klez.H avgikk med en solid seier foran Yaha.E og Bugbear.A. Klez.E og SirCam.A er de to siste på topp-5 listen til MessageLabs.

Klez.H hadde nesten dobbelt så mange infiseringer som de neste fire til sammen.

Hjemme-PC

Etter fjorårets epidemier har de aller fleste bedrifter fått med seg verdien av å investere i beskyttelse. Det har derfor i følge MessageLabs vært et langt mer behagelig år for systemansvarlige rundt om i verden.

Men det ser ikke ut for at hjemmebrukerne har fått opp øynene for virus enda. Det har seg uansett slik at privat bruk av e-post og Internett hjemmefra, bidrar til langt mer spredning av virus enn næringsvirksomhet. Takket være diskret virus som Klez er det ikke engang alle brukerne som vet at de er eller har vært infisert av virus.

Dersom du surfer uten antivirus, oppfordrer vi deg til å anskaffe deg et program snarest. De kan lastes ned fra Internett eller kjøpes hos en forhandler, som også kan hjelpe deg med installasjonen dersom du er usikker.

Du kan også få sjekket maskinen din gratis via Internett hos Trend og Symantec.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse