TechNet logo

Annonse


Åtte nye Microsoft hull

TechNet logoAv disse 8 hullene er ett regnet som kritisk, to er viktige, to er moderate og tre har lav prioritet.

De mindre hullene vil kunne la en hacker få se passordet ditt til en side, eller få Internet Explorer til å krasje. De mer alvorlige kan la inntrengere gjøre hva de lyster med filene dine.

Microsoft er nå oppe i 71 sikkerhetsoppdateringer for Windows og Windows-komponenter i år.

Full kontroll

Det er ikke første gangen vi hører at inntrengere kan få full kontroll over en maskin. Denne gangen er det Microsoft Virtual Machine som har åpningen som kan benyttes.

Ved å kjøre Java kode enten i en e-post eller på en webside kan en hacker få gjøre hva han vil med datamaskinen din. Til og med starte en formatering av harddisken.

Det vi ikke har vært så vante med er at denne feilen også kan la en bruker få tilgang til å herje fritt med nettverksressurser som måtte ligge på en maskin.

Dette kommer samtidig som Sun Microsystems argumenterer for at Microsofts Virtual Machine burde vært byttet ut med deres egen Java-programvare, i en pågående rettssak.

Alle operativsystemer er sårbare for disse feilene og alle brukere bør oppdatere sine systemer. Botemidler kan lastes ned fra Windows Update eller Microsoft TechNet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse