Tornado

Annonse


Orkan på boks

TornadoEt rustent skur utgjør det topp hemmelige testlaboratoriet til Vortex Dehydration Technology. Her forskes det på tornadoens uante krefter.

Den 73 år gamle bonden Frank Polifka har bygget en maskin som gjør ham i stand til å lage sine egne tornadoer. I en nær tre meter høy stål-kon skaper han virvelvinder med kraft nok til å redusere store steiner til det fineste støv.

Næringsrikt

Håpet for Polifka og hans kolleger er at maskinen skal gjøre dem til millionærer. Ved å putte rester fra kyllingproduksjon i maskinen skal det omdannes til et næringsrikt stoff som lar oss utnytte ressursene på en mye bedre måte. Bein, hoder, føtter, eggeskall; etter en tur i orkanboksen er det hele omgjort til pulver.

Kyllingrester

Bonden har brukt 15 år på å utvikle tornadoen, som opprinnelig ble laget for å male korn. Men det var først da en representant for kyllingindustrien fikk øynene opp for oppfinnelsen at utviklingen begynte å ta fart. Industrien produserer årlig flere titalls millioner tonn eggeskall, fjær, bein og annet kyllingavfall.

Om orkanboksen virker vil dette avfallet kunne brukes til alt fra dyrefor til jordforbedring.

Legemiddel

Også legemiddelindustrien viser interesse for orkanboksen, og regner med å tjene millioner på å fylle maskinen med glassmaneter og andre hemmelige ingredienser som virvles sammen til stoffer som kan brukes blant annet i sårforbinding, skriver Washington Post.

Det ville overraske oss om ikke også forsvaret blir interessert. Selv den mest fanatiske al-Qaida-soldat ville ha små sjanser mot en orkan på sprayflaske.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse