Telia ko

Annonse


Telia lurt for millioner

Telia koSeks selskap – samt teleselskapet Comviq – er involvert i det som kan bli en av de største teleskandalene i Norden noensinne. Om ikke svindelen hadde blitt oppdaget kunne Telia i følge den svenske avisen Aftonbladet ha tapt 300 millioner svenske kroner (om lag 235 millioner norske kroner).

10 000 dokumenter

Svensk politi har etterforsket saken siden februar 2001. De har gjennomgått over 10 000 dokumenter og har avhørt et stort antall personer. Det er ennå ikke avgjort om de kommer til å ta ut tiltale mot noen.

Saken er relativt komplisert. I følge Telias egen utredning om saken hadde de seks bedragerimistenkte selskapene en såkalt DOF (Department Of Future) avtale med Telia som innebar at de kunne ringe billige mobilsamtaler om natten.

Overhead

Når ansatte i de seks selskapene ringte via Comviqs nett, måtte Telia betale Comviq tellerskritt som lå høyere i pris enn det Telia i utgangspunktet fikk betalt av selskapene.

Selskapene skal så ha latt sine PC-er ringe tusenvis av samtaler på denne måten nattestid. Telias tap ble dermed opp mot en halv million svenske kroner (392 000 norske) pr. natt.

Var Comviq med?

Aftonbladet mer enn antyder at Comviq kan ha vært med på dette spillet, som jo ga dem betydelige inntekter. Og at de kan ha delt gevinsten mellom seg og de seks selskapene. Men politiet vil ikke kommentere hvorvidt de mener det virkelig forholder seg slik.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse