Asimo dans

Annonse


Asimo oppgradert

Asimo dansAsimo har levd i omtrent to år nå. I løpet av denne tiden har han lært mangt. Han kan snakke, kjenne igjen stemmer og ikke minst gå i trapper, som blir sett på som noe av det vanskeligste å «lære» en robot.

Honda, som har laget Asimo har tidligere uttalt at de forventer at den skal overta alle serviceyrker og til syvende og sist også omsorgsyrker.

Sosial

Nå begynner Asimo å lære seg mer sosiale egenskaper. Modellen som vises frem nå, snur hodet sitt etter mennesker som er i nærheten og dersom den kjenner dem igjen hilser den på dem.

I følge Ananova kan man også få den til å vinke tilbake dersom man hopper opp og ned og vinker energisk.

Den kan ikke føre samtaler enda, men ved å forhåndsprogrammere utseendet kan den lære seg å kjenne igjen mennesker.

Høflig

Asimo er blitt høfligere også. Strekker du ut hånden din mot den, vil den oppfatte dette som et forsøk på å hilse, og derfor ta hånden din og hilse tilbake.

Også tidligere har Asimo kunnet nyttige ting som å håndhilse og hente øl i kjøleskapet. Men da har disse funksjonene vært styrt av en fjernkontroll.

Dyrt

Roboten er fortsatt ikke masseprodusert. Det finnes bare ti eksemplarer, som leies ut på årsbasis eller til arrangementer og liknende.

Årsleien for Asimo vil i 2003 ligge på 1,17 millioner kroner. Dette er langt billigere enn fjorårets pris på 13,5 millioner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse