IBM Logo

Annonse


Verdens minste transistor

IBM LogoDet er uansett et viktigsteg videre IBM har gjort. Transistoren er med sine 6 nanometer bare en tiendedel av transistorene som brukes i dagens prosessorer.

Selv om bruksområdene i dag ikke er til stede er det viktig å drive utviklingen fremover.

Av og på

IBM har naturligvis måttet dokumentere at transistoren deres faktisk fungerer. Og den klarer ganske elegant å bli slått av og på. Men den kan dessverre ikke settes sammen med andre transistorer i et system. Til det er den alt for ustabil.

En transistor har som oppgave å kontrollere strømmen av elektroner gjennom elektroniske systemer. Generelt sett kan man si at jo flere transistorer man har, jo heftigere oppgaver kan komponenten utføre.

Dagens prosessorer inneholder flere hundre millioner transistorer for å oppnå den ytelsen de gjør, skriver New Scientist.

Forstyrrer

Den lille transistoren til IBM kan dessverre ikke brukes i noen systemer enda. For det første finnes det ikke utstyr til å masseprodusere den enda.

Men enda viktigere er det faktum at en så liten transistor lar elektroner hoppe over til naboen siden de sitter så tett inne i prosessoren.

IBM regner ikke med at deres teknologi vil bli masseprodusert før om en 15 års tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse