Jabra BT

Annonse


Testet: Jabra Bluetooth BT100 og BT300

Det mest påfallende med Bluetooth-settene som finnes på markedet i dag er deres design. Med unntak av Sony Ericssons løsning med øreplugg og ledning til sender/mottaker (semi-trådløs) er alle settene utstyrt med blinkende lys og et relativt klumpete design.

BT100 = Motorola BT

Av utseende er Jabra BT100 og Jabra BT300 svært forskjellige. BT100 er en rund klokke som ligger mot øret, mens mikrofonen sitter på en liten bom. BT100 ligner mistenkelig på Motorolas BT-løsning, og du kan lade Jabras BT100 med en standard Motorola-lader. Knappenes plassering er noe forskjellig, men ellers er vi ikke i stand til å finne forskjeller verken på funksjonalitet eller kvalitet. Eller sagt med andre ord – her dreier det seg om samme produkt under to forskjellige merkenavn. Motorola leverer sitt sett med en liten bæreveske, mens Jabra sender med en billader.

Klumpete

BT 300 ser annerledes ut. Her er hele settet formet som en bom, eller kanskje snarere som en bred kile du legger på øret og fester med en medfølgende bøyle. Vi har forsøkt å finne ut hvilken av disse løsningene som egentlig tar seg best ut, men er kommet til at ingen av dem kan beskrives som videre vakre. Det er det imidlertid ingen BT-handsfreesett som kan.

Jabra BT300

Bra lyd

Lydkvaliteten er overraskende god i begge settene. Rekkevidden er oppgitt til maks 10 meter på begge sett. Vi får den imidlertid ikke til å virke over særlig mer en 6 meter. Da begynner lyden å sprake og til slutt faller den ut.

BT300 sitter godt

Jabra BT300 har en myk gummiflens som skal gi bedre kontakt mot øret. Den synes ikke å ha den tiltenkte effekt, og om du går med BT300 på øret kjennes det ut som om det skal falle av når som helst. Men du skal riste mye på hodet før du rister av deg BT300.

BT100 faller av

BT100 har en bedre bøyle og er mer komfortabel å bære. Men rister du på hodet kommer settet susende. Bøylen er rett og slett for myk, og gir etter ved brå bevegelser.Dette settet er enkelt å slå av og på. Du slår den av ved å klappe bommen innover til den ligger skjult bak selve øredelen. Når du folder den ut igjen slår settet seg automatisk på.

Jabra BT100

Lett å betjene

Betjeningen av settene er heller ikke noe problem. BT100 justerer seg automatisk etter hvilket øre den sitter på, slik at øverste knapp hever volumet, mens nederste knapp senker det. På BT300 justeres volumet ved hjelp av en vippebryter. Begge har knapper som er enkle å betjene selv om du naturlig nok ikke kan se markeringene for pluss og minus når du bærer settet på øret.

Ikke helt Nokia

Begge settene har protokollen BT 1.1, og skal kunne brukes på en hvilken som helst mobiltelefon med Bluetooth. Det er imidlertid ikke helt riktig. Bruker du settet på Nokia 7650 virker det ikke i det hele tatt (7650 mangler talestøtte), og på 6310 fikk vi problemer med stemmestyringen. 6310 kan imidlertid settes opp så denne fungerer. Mot Sony Ericsson T68i virket settet utmerket med alle funksjoner på plass.

Tre timer taletid

Skal vi trekke en konklusjon må det bli at Jabra leverer BT-headsett som er fullt på høyde med konkurrentenes løsninger. Kvalitetsmessig virker de verken dårligere eller bedre enn sine konkurrenter. Batterikapasiteten gir for begge sett rundt tre timer taletid. Lyden taper seg imidlertid noe når batteriene begynner å gå tomme. Ingen av settene kan benytte utbyttbare batterier.

Gunstig

Eksakt pris har vi ikke fått oppgitt, men produktene skal ligge på mellom 1.300 og 1.600 kroner. Det burde være en overkommelig pris, særlig tatt i betraktning at du slipper å montere handsfree i bilen.

Spec:

BT100

 

BT100

BT300

Taletid

3 timer

3 timer

Standby

«to uker»

150 timer

Vekt

28 gram

26 gram

Lengde

88,3 mm (bom ute)

50,5 mm (bom inne)

94,2 mm

Tykkelse

20,1 mm (bom ute)

25,6 mm (bom inne)

18,4 mm

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse