Diamant

Annonse


Skann julediamanten

DiamantDen internasjonale diamantforhandleren Overseas Diamonds har utviklet en liten skanner de hevder setter deg i stand til å måle glansen på diamantene du kjøper.

I tillegg til å lese steinenes evne til å motta og reflektere lys (glans) leser skanneren også de ørsmå laseringraveringene som forteller om steinens opprinnelse og serienummer.

Sjekk steinene dine

Målet for diamantselgerne er å gi deg en mulighet for selv å kunne kontrollere hvor steinen du kjøper stammer fra, slik at du kan unngå å kjøpe stein som kommer fra nasjoner der diamantomsetningen finansierer krig og elendighet.

Setter karakter på glansen

Apparatet kalles Isee-2, og når du måler diamanten i skanneren kommer den opp med et måleresultat på skalaen en til ti. Dette tallet er en slags totalvurdering av alle steinens kvaliteter, så som farge, klarhet og vekt, i tillegg til glans.

Engelske Juvelerer er imidlertid skeptiske til Isee-2. De tror det er en overdrivelse å hevde at diamantkjøpere er skeptiske til å handle diamanter fordi de selv mangler kunnskap til å vurdere om de gjør et godt kjøp eller ikke.

Bare i USA

Foreløpig er det bare i USA at du kan måle diamanten din med Isee-2, men om ikke lenge vil slike maskiner kunne bli vanlige over alt i verden. Marerittet må være at kona tar med seg diamanten du hevder du kjøpte for hele desemberlønninga, bare for å oppdage at du har prakket på henne en tivolipremie…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse