Låst cd

Annonse


– Ikke kjøp musikk til jul!

Låst cdEFN reagerer sterkt på rapporter om kopisikrete musikkskiver som ikke lar seg avspille, og i ytterste konsekvens har ødelagt Mac-maskiner og DVD-spillere.

I en nylig publisert pressemelding tilbyr interesseorganisasjonen gratis hjelp med å skrive politianmeldelser for norske forbrukere som har fått skadet sitt avspiller- eller datautstyr av slike «hærverksplater», som EFN velger å kalle dem.

– Bør kreve erstatning

EFNs syn er at:

  1. EMI, Sony og BMG bør avkreves erstatning for skade som de med vitende og vilje forårsaker og påfører sine kunder og brukere.
  2. Disse kopisperrene er i prinsippet helt likt med spredning av datavirus, og skadeverk forårsaket av sperrene bør derfor politianmeldes, og bør behandles likt med virusangrep og datainnbrudd av politi, påtalemyndighet og rettsvesen.
  3. Skadeverket ser ut til å være utført med fullt overlegg og med et klart økonomisk motiv, dermed bør det være en sak for Økokrim å gripe inn mot de plateselskapene som produserer slike hærverksplater.

EFNs videre overbevisninger om beskyttete CD-plater kan studeres nærmere HER

– Boikott CDer i jula!

Samtidig advarer EFN mot å kjøpe musikkplater som gave i julestria.

Argumentet er at siden plateselskapene ikke er flinke nok til å merke beskyttede plater, og at det er umulig å vite nøyaktig hvilke spillere platene vil la seg avspille på (og hvilke som vil bli ødelagt), er det umulig å kjøpe en plate fra de store selskapene å være sikker på at mottakeren kan bruke den.

«Forbrukerne kan klare seg lenger uten å kjøpe plater enn plateselskapene kan leve uten kunder,» heter det på EFNs hjemmeside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse