Annonse


95 år for IT-spionasje

De to kineserne Fei Ye og Ming Zhong risikerer opptil 95 års fengsel og inntil 21 millioner norske kroner i bot.

Ti forhold

I følge påtalemyndigheten i California har de to stjålet topp hemmelig og svært konkurransefølsom informasjon fra selskapene NEC, Transmeta og Sun. De to er tiltalt for til sammen ti forhold.

Hensikten med spionasjen skal ha vært å sette Kina i stand til å utvikle bedre prosessorer. Kina ligger ikke så langt etter USA, men har hatt problemer med å utvikle for egen regning systemprosessorer av den typen som kommer fra de amerikanske selskapene Intel og AMD.

Søkte om penger

Det er ikke klart om de to mennene jobbet direkte for den kinesiske regjeringen. Men i følge tiltalen skal de ha søkt om finansiering til sitt selskap fra byen Hangzhou og det nasjonale forskningsprogrammet for IT i Kina.

De to ble tatt i det de skulle gå om bord i et fly på San Franciscos flyplass i november 2001. De er begge satt fri mot kausjon, men kan vente seg et svært langt, ufrivillig opphold i USA dersom de blir dømt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse