spam kar

Annonse


– Spam vil mangedobles

spam karAllerede nå er spamming et stort problem. Selskapet Brightmail, som filtrerer Hotmails servere, sier at spam har steget fra 8 % til 40 % av all e-post det siste året. Så å si alle som har en e-post adresse vil motta dermed spam i en eller annen form i framtida, hevder de. Likegyldig om det er en web-basert adresse som Hotmail eller en adresse levert av en nettilbyder.

Jo mer aktiv man er på Internett, jo mer spam vil man motta. Spammere har programmer som plukker ut e-post adresser fra websider, diskusjonsforum og prateklienter som IRC.

Filter

Mange e-posttjenester bruker i dag spamfiltre for å hindre at alt for mye uønsket e-post kommer inn i innboksen til brukerne.

Disse filtrene fungerer dessverre ikke perfekt selv om de er med å redusere antallet e-poster. Dersom de blir for strenge vil de blokkere legitime e-poster som kan inneholde ønsket innhold.

Brightmail som filtrerer Hotmails servere har sagt at spam har steget fra 8 % til 40 % av all e-post det siste året.

Enkelt

Skulle du ønske å begynne en karriere innen spam, er det utrolig enkelt å komme i gang. CD-plater med millioner av e-postadresser kan kjøpes vi nett eller over disk i enkelte land.

Det er heller ikke vanskelig å finne slike lister på nett eller en e-post server som er villig til å transportere e-postene for deg.

Med under en times innsats kan man sende flere hundre millioner e-poster og gjerne sitte igjen med flere hundre tusen kroner i fortjeneste som resultat.

Slike inntekter gjør det mer forståelig at spammerne fortsetter sin katt og mus lek med filtrene, trass i sin upopulære geskjeft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse