Låst cd

Annonse


Kopisikring ødelegger Mac

Låst cdDette skriver Dagbladet.no.

Mac-problemet oppstår i følge avisa med besteselgeren «Laundry Service». Og Apple Norge bekrefter at det virkelig forholder seg slik. Support-avdelingen hos Apple Norge forklarer at skjermen blir grå og platen umulig å få ut.

Kommer ikke ut

Apple har laget en veiledning slik at folk kan løse problemet selv, men det er ikke alltid dette funker. I verste fall må maskinen inn til reparasjon, og dette dekkes verken av garanti eller av plateselskapet Sony, som leverer Shakira-platen.

Sony har nemlig merket sine kopibeskyttede plater klart og tydelig, slik at ingen kan påstå at de ikke visste at platene ikke kan spilles i PC eller Mac.

Drepte surround

I følge Dagbladet.no fikk en danske ødelagt sin splitter nye DVD-spiller til 8000 kroner av å spille den nye platen til Robbie Williams. Etter å ha spilt platen, forsvant muligheten til å spille filmer med surround-lyd.

Her har plateselskapet EMI, som leverer CD-en, imidlertid lagt seg flate. Dansken får trolig erstattet spilleren, eller i det minste betalt reparasjonen.

Det er i følge EMI meningen at plater med kopibeskyttelse skal kunne spilles på alle DVD-spillere, unntatt de som sitter i en PC. Det er imidlertid en kjent sak at DVD-spillere med DVD-ROM-drev ikke takler plater med kopisbeskyttelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse