Rettsak jus dommer

Annonse


West Virginia anker også

Rettsak jus dommerDet er nå offisielt at to av de ni saksøkerne fra forrige runde vil forberede ankesaker mot Microsoft i den langvarige antitrustsaken.

Massachusetts annonserte sin anke på fredag, mens West Virginia som hadde bedt om mer tid annonserte at de ville følge Massachusetts eksempel.

Det er hittil ikke sagt noe om at de to statene skal levere felles søksmål, hittil tyder alt på at det er snakk om to separate saker i to separate domstoler.

Uanstendig

I følge West Virginias delstatsadvokat Darrell McGraw, synes ikke delstaten at forliket med justisdepartementet går langt nok i å hindre Microsoft i å oppnå monopol.

-Ingen respektabel regjering bør gi etter og la en dømt lovbryter få fortsette sine lovstridige aktiviteter, sier McGraw i en pressemelding.

Mange saker

Selv om Microsoft hittil har fått medhold i ankesakene mot dem, sloss de enda på mange fronter og i mange rettssaler.

Flere selskaper, deriblant Sun Microsystems og AOL Time Warner (Netscape) saksøkte Microsoft i kjølvannet av den opprinnelige antitrustsaken.

Sun ønsker å tvinge Microsoft til å innlemme Sun’s Java plattform i Windows XP. AOL Time Warner ønsker å separere Windows og Internet Explorer slik at Netscape kan bli levert som eneste nettleser på fabrikkbygde maskiner.

Alle forsøk hittil på å splitte opp Microsoft i flere små selskaper har mislyktes i retten. Alle eksperter som hittil har uttalt seg, har kommet frem til at de to statene heller ikke i denne omgangen vil oppnå annet enn å kaste bort store summer av skattebetalernes penger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse