T300 Ericsson

Annonse


Sony Ericsson T300

T300 Ericsson T300 har flerstemte ringetoner og utskiftbare deksler, og den samme fargeskjermen som var med på å gjøre T68i til en vinner.

T300 er åpenbart beregnet på et noe yngre publikum, med sine 16-stemmers ringetoner og sine grafiske spill. Telefonen har ikke bluetooth, men er funksjonsmessig svært lik T68i.

Enkelt design

Utseendet er imidlertid endret. Nå er det slutt på lekre linjer og smarte detaljer. T300 er den mest pregløse telefonen som har vært presentert på mange, mange år. På den annen side er det dette designet med på å gi telefonen et eget uttrykk, og for den som setter pris på det stilrene er kanskje T300 midt i blinken?

Deksler design

Frontdekselet på telefonen kan skiftes ut, så det finnes muligheter for å gjøre T300 litt mer personlig. Dessuten kan skjermen tilpasses med ulike farger og bakgrunnsbilder, på samme måte som på T68i. Menysystemet er også bygget opp på samme måte, og du kan benytte samme kamera om du vil ta bilder med telefonen.

OTA-innstillinger

T300 har GPRS og MMS, og kjører multimediemeldinger uten problemer. Innstillingene er enkle. Du sender en SMS og får ferdig konfigurasjon tilbake (OTA).

Men T300 er mer enn en lobotomert utgave av T68i. Ringetonene er fyldige med 16-kanalers MIDI. Dessuten kan du laste ned ulike typer multimedieinnhold, som spill. T300 kan ikke kjøre applikasjoner i Java, men benytter i stedet et proprietært system for nedlasting av nye spill og nivåer.

Svak på bilder

Skjermen på T300 er nøyaktig lik den Sony Ericsson Mobile har benyttet på T68i. Det betyr at du kan se bilder med inntil 256 farger. Om bildet er tilpasset denne skjermen kan det se riktig smart ut. Men bildene du tar med Communicamblir alt annet enn bra. Det vil si; bildene blir bra, men gjengivelsen på skjermen er heller slett.

Mini, mini, minigolf

Testtelefonen vi mottok hadde et par artige spill innbygget. Det ene minner om tidligere tiders Space Invaders. Det andre spillet er minigolf. I begge disse spillene kommer telefonens grafiske kapasitet til sin rett. Minigolfspillet er rett og slett lekkert utført og om du mener spill på en så liten skjerm har lite for seg bør du prøve en runde med minigolf.

Batterikapasiteten på telefonen er heller ikke å forrakte. Med standby-tid på 450 timer er det ikke ofte T300 må innom ladestasjonen. Taletid på 11 timer er også langt mer enn hva vi normalt kan forvente av en mobiltelefon.

Ellers har T300 Wap 2.0 med støtte for XHTML, GPRS (3+1), EMS, prediktiv tekst (T9), telefonbok med bilder og støtte for å sende og motta bildebeskjeder mot Nokiatelefoner. Du kan også laste ned Nokia operatør- og Nokia gruppelogoer til T300.

Telefonen har dynamisk minne på 400 kB (totalt 1 MB i telefonen). Vi kunne godt ha tenkt oss at den hadde noe mer minne enn dette, særlig når den kan kjøre nedlastbare spill og lagre MMS. Lagring av flerstemte ringemelodier og bilder krever også sitt av minnet.

Ingen kalender

Men det vi savner mest fra T68i er kalenderen og muligheten for å synkronisere mot PC. I T300 kan du lagre 20 avtaler i en ”event”-liste, men noen kalender finnes ikke.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Meget god batterikapasitet
  Fargeskjerm og flerstemte ringetoner
  MMS
  Mangler særpreg
  Ingen kalender
  Ikke PC-synkronisering

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 11 t 0 min 8 t 55 min 9 t 58 min 6 6 36
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 450 t 430 t 440 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 101 g 101 g   7 4 28
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 5 45
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 96 cm3 8 5 40
  Tekniske finesser 7 5 35
  Skjerm 9 6 54
  Tilleggsutstyr 6 5 30
  Veil. pris inkl. moms 2300 kr. 6 5 30
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 3 9
  WAP display, lesbarhet 1 5 5
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 10000 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 25 1 5 5
  WAP Totalinntrykk 4 5 20
  Resultat 478

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse