Ill. PROext.com

Annonse


Slik blir mobilåret 2003

Ill. PROext.comProdusentene av mobiltelefoner har vandret i flokk. Med markedslederen i front og resten halsende etter har de gjort hva de kan for å lage telefoner som ligner den mest populære modellen. Sånn sett har utvikling av nye telefoner handlet mer om evolusjon enn om innovasjon. Målet har vært å skape den ene ultimale telefonen.

Det lyktes aldri. En mobiltelefon kan rett og slett ikke tilfredsstille alles behov. Den kan ikke ha skjerm og funksjoner som en PC og samtidig være liten, elegant, moteriktig og strømbesparende.

Vinger

Mobilprodusentenes designstudier har vist oss sirkelformede telefoner, klafftelefoner med vinger, solbriller med innbygget telefon og telefoner i små smykker. Siemens har sågar vist en telefon med innbygget projektor, så du kan få stor skjerm ved å rette telefonen mot noe du kan bruke som lerret.

Bar eller klaff

Dagens telefoner er nesten like. Enten er de bar-telefoner som Nokia 3310, eller de er klaff-telefoner som Motorola v.66. Av trendene så langt ser vi at vi nå får stadig flere telefoner med annerledes design. Nye mobiltjenester gjør det rett og slett nødvendig med spesialtilpassede produkter. Samtidig har flere produsenter som mål å være først og alene med noe nytt som alle bare må ha.

Nokia

Nokia har fått mye kjeft for elendig kvalitet og arrogant kundebehandling. Samtidig er det ingen tvil om at Nokia er det selskapet som i dag har strukket seg lengst for å være nyskapende, i alle fall på designsiden. Med unntak av Motorolas designtelefon v.70 er det rett og slett ingen som har våget å være annerledes. Men Nokia tør.

Store, stygge 5510

Det er ikke alltid like vellykket. Nokia 5510 ble ingen suksess. Den ble rett og slett for stor, stygg og upraktisk. Men 7650 gikk rett hjem hos brukerne, til tross for at den altså er både større og tyngre enn mange av konkurrentene. Men den har stor fargeskjerm, Bluetooth og innbygget fotoapparat.

Forskjellene øker

Vi vet at Sony Ericsson skal i butikk med P800. Siemens har lekket bilder av SL55. Operatørene skal kjøre MMS for alt det er verdt. Panasonic kommer med kamera og fargeskjerm på GD87, og Samsung har lignende modeller i produksjon.

Nokia viderefører formfaktoren fra 5510 i en ren spillmobil de kaller n’Gage. Og ennå har vi bare sett toppen av isfjellet. Trolig vil CeBIT i mars bugne av spennende nyheter der det å være annerledes er vel så viktig som ny teknologi.

Tvilling-SIM

Det ser med andre ord ut til at vi omsider får flere mobiler tilpasset spesielle behov. Og ettersom du kan ha ett behov på dagtid og et annet samme kveld kan 2003 bli et gullår for tvilling-SIM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse