Netscape

Annonse


Netscape med popup-filter

NetscapeNetscape 7.01 er ikke offisielt ute ennå, men noen har fått tak i den likevel. Den lå en kort stund ute på Netscapes FTP-server, men er nå borte igjen.

Droppet filter i 7.0

Versjon 7.0 er den offisielle i dag. Da den ble lansert i slutten av august, var det snakk om at den ville inneholde et filter mot de etter manges oppfatning plagsomme sprettopp-annonsene som dukker opp både titt og ofte på kommersielle nettsteder.

Men Netscape droppet filteret, etter sigende av frykt for reklamebransjen. Siden Netscape i likhet med de fleste andre nettlesere er gratis, er de helt avhengig av nettreklame. Og på tross av at mange irriterer vettet av seg, mener reklamebransjen at slike annonser faktisk virker og betyr økt salg for kundene.

Konkurranse fra Opera

Det er usikkert hvorfor Netscape nå har snudd. Muligens er det konkurransen fra norske Opera, som lenge har hatt et effektivt popup-filter innebygd.

Slik ser oppsettet for Netscapes popup-filter ut.

Avanserte funksjoner

Dette filteret er ganske enkelt – bare av eller på. I Netscape 7.01 – forutsatt at den endelige versjonen er den samme som lekkasjen på nettet – finnes det et filter som kan skreddersys på samme måten som eksisterende filtre mot informasjonskapsler (cookies).

En diskusjon om Netscape 7.01 finner du HER

FTP-serveren med Netscape 7.01. (som i skrivende øyeblikk er stengt) finner du HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse